Sportlink in WordPress clubwebsite

Alle gegevens uit Sportlink in de clubwebsite geïntegreerd en meer

De clubwebsite is voor een vereniging het belangrijkste communicatiemiddel. De tijden van een papieren weekbericht liggen inmiddels ver achter ons. Door in combinatie met Facebook en Twitter nieuwsberichten onder de aandacht te brengen bij de leden wordt men goed geïnformeerd. Voor het wedstrijdprogramma, de afgelastingen of de gegevens van een trainer of leider, maar ook voor het aanmelden van een lidmaatschap werkt dit niet via Facebook. Hiervoor bezoeken leden regelmatig de clubwebsite. We hoeven niet te vertellen dat dit veel via een mobiel apparaat gebeurd. De clubwebsites die wij beheren worden door 70% van de bezoekers bezocht met behulp van een mobiel apparaat (telefoon 57%, tablet 13%). Als de website dan niet mobiel geschikt is of als er geen rekening is gehouden met een goede weergave, bereiken veel zaken de leden niet. Pixelsz is gespecialiseerd in het bouwen van clubwebsites en zorgt dat jouw vereniging beter zichtbaar wordt op het wereld wijde web.

“De intergratie van Sportlink en de formulieren in onze website halen ons veel werk uit handen. Daarnaast ziet het er ook gewoon fantastisch uit.”

Henri van de Voort, secretaris HFC’15 Hoogkerk

Sportlink intergratie

Vele sportbonden werken al met sportlink. Hierin zijn heel veel zaken goed geregeld voor de vereniging. De wedstrijden, teamindelingen, maar ook de ledenadministratie, vrijwilligers en sponsoren kunnen er in beheerd worden. De gegevens die er elke week worden ingevoerd, kunnen voor de clubwebsite weer worden opgehaald. Het complete wedstrijdprogramma, de uitslagen, afgelastingen, maar ook zaken als verjaardagen, rijschema’s bij uitwedstrijden, de clubagenda of vrijwilligersindelingen. Alle data wordt aangeleverd aan de club. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt met betrekking tot het weergeven van deze data op de website. Een ultieme kans om de leden op en top te informeren en dit ook mobiel goed te ontsluiten.

Sportbonden en verenigingen welke met sportlink werken:

  • Atletiek
  • Judo
  • Voetbal
  • Basketbal
  • Korfbal
  • Volleybal
  • Handbal
  • Reddingsbrigades
  • Zwemverenigingen
  • Honk en softbal

Direct een afspraak maken of nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem contact op

Wedstrijdprogramma

Het wedstrijdprogramma is veruit de meest bezochte pagina op de clubwebsite. Niet alleen spelers, maar ook vrijwilligers en toeschouwers kijken meerdere keren per week op de website om te zien wie wanneer en hoelaat moet spelen. Daarnaast zal er vlak voor de wedstrijddag nog vaker worden gekeken als de kleedkamer- en veldindelingen erin vermeld staan.  Uitgebreidere wedstrijddetails zijn mogelijk om te bekijken zoals: de clubkleuren van de tegenstander, het onderlinge resultaat uit het verleden en het adres van en de route naar het sportcomplex.

Teampagina’s

Op een teampagina staat alle informatie van een team. Dit is de pagina waar spelers regelmatig komen kijken, om verslagen te lezen of om te zien hoe laat er gespeeld wordt of wat de vertrektijd is. Daarnaast zal ook teamnieuws hierop verzameld worden en zijn alle nieuwsberichten van het betreffende team hier gebundeld en gemakkelijk terug te vinden. De teamselectie wordt automatisch vanuit Sportlink gevuld en daar ook aangepast. Wedstrijdinfo zoals programma (voor het gehele jaar) en uitslagen en rangen en standen en de bekercompetitie wordt hier op deze pagina weergegeven. Ook de gegevens van de stafleden zal hier worden weergegeven. Dit vergemakkelijkt het contact maken voor derden.

Formulieren

In het contacten met de vereniging wordt vaak gebruik gemaakt van de email. Bij veel verenigingen zijn er online formulieren, maar ook downloadbare pdf’s komen nog veel voor. Verplaats je eens in de vrijwilliger aan de andere kant. Een mail komt binnen bij de vrijwilliger. Vaak vind er dan nog contact plaats over ontbrekende gegevens of moet het gehele formulier over worden getikt. Hier sluipen fouten in de gegevens omdat het IBAN-nummer of andere gegevens erg lastig zijn. Door dit proces te automatiseren scheelt het de personen van de ledenadministratie veel werk. De tijdsbesparing is behoorlijk.

Veel voorkomende formulieren die wij integreren: aanmeldformulier | afmeldformulier | contactformulier | opgaveformulier evenementen

Sponsoren

Naast het weergeven van alle data over wedstrijden of clubactiviteiten is er nog een belangrijke groep om weer te geven op de clubwebsite, namelijk de sponsoren. Enthousiaste ondernemers die de club financieel steunen willen daar natuurlijk ook iets voor terug zien. Dit begint bij het goed weergeven van de naam van het bedrijf. Als op een clubwebsite regelmatig leden komen is dit natuurlijk de plek om ook de naam van de sponsoren weer te geven. Dit kan op verschillende manieren. Via de voorkant van de website, maar ook op de teampagina’s en zelfs bij alle nieuwsberichten van het team waar het bedrijf de sponsor van is. Naast dat het meer naamsbekendheid oplevert zijn ook de links die van de clubwebsite naar de bedrijfswebsite linken erg belangrijk voor de de vindbaarheid in bijvoorbeeld Google.

Geïntegreerde webshop

Een webshop met bijvoorbeeld clubkleding zorgt niet alleen voor extra inkomsten, het is ook een mooie dienst naar de leden toe. Betalingen kunnen door middel van iDeal voldaan worden zodat er achteraf geen financiële handelingen meer hoeven te worden gedaan.

Door een goede categorisering is de shop overzichtelijk en kunnen producten makkelijk en snel gevonden worden.

SSL beveiliging clubwebsite

Dat websites meer en meer beveiligd zijn via een certificaat is een goede ontwikkeling. Dit zien we nog niet terugkomen bij clubwebsites en dit is wel heel erg aan te bevelen. Een SSL certificaat is te herkennen aan de https:// of het slotje voor de url in de adresbalk. De reden voor het hiermee beveiligen van de website is dat er een veilige verbinding is tussen de website en de bezoeker. Gegevens die worden uitgewisseld worden dan ook rechtstreeks van de bezoeker verzonden naar de website. Bij een niet beveiligde website kan een kwaadwillende deze onderscheppen en gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de naam, het adres, IBAN-nummer enz. Onze clubwebsites worden standaard en zonder extra kosten beveiligd met een certificaat.

enkele voorbeelden van door ons gemaakte clubwebsites:

hfc15.nl | vvhelpman.nl | kvGroningen.nl

Social media uitbesteden << Vorige pagina

Volgende pagina >> iDeal betalingen met Mollie